maandag 6 augustus 2012

Recept: Churro's, Instand summer


Hallo!
Om bij het artikel vam zaterdag aan te sluiten, heb ik ook een leuk recept voor jullie!
Zelf vind ik het ook altijd lekker om iets warms te hebben voor een high tea.
Naast scones ( die met dit recept inderdaad héél erg lekker zijn!), heb ik er ook altijd Churro's bij.
Dat past ook perfect in de vakantie sferen, want het is oorspronkelijk een spaanse lekkernij.
Churro's zijn qua smaak een soort kruising tussen pannenkoekenen oliebollen.
Ik vind ze heerlijk, en ik hoop jullie ook!




Benodigdheden:
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 3/4 deciliter water
  • 2 eieren
  • suiker
  • 50 gram boter
  • kaneelpoeder
  • frituurvet

  • Zoals je ziet is het niet het meest gezonde recept, maar af en toe een beetje zondigen is ook niet erg :)

    Instructies:
    Breng het water met de boter en zout aan de kook. Voeg de bloem al zevend in
    één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat, dan  vormt het vanzelf een bolvorm.
    Haal de pan van het vuur, en roer in de pan de eieren erdoor.
    Doe het deeg over in een spuitzak ( liefst met een ribbelvormige spuitmond)  en spuit bergjes in het op 180°C verhitte frituurvet.
    dit kun je het beste doen in een grote sudderpan, end aar 2/3 flessen zonnebloem olie in doen.
    Doe dit altijd onder begeleiding van een volwassenene!
    Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken met een mengsel van suiker en kaneelpoeder. Of doe dat niet, en dip ze in warme vloeibare chocola.



    Héérlijk, al helemaal met dit regenachtige weer.
    Een beetje instand zomer zeg maar ;)
    Hebben jullie wel eens churros gegeten?
    Of zelfgemaakt?

    X Ivette

















    1 opmerking:

    1. Hmm lekker!
      Je hebt een leuk blog, wil je ook een keer op de mijne kijken? Er loopt op dit moment een winactie. www.s-diary.tk/winactienivea/.
      Liefs, Suzanne (www.s-diary.tk)

      BeantwoordenVerwijderen